Велоклуб НТУУ Велоклуб НТУУ "КПІ" VЕЛОКС

ДопомогаДопомога   ПошукПошук   Список учасниківСписок учасників   ГрупиГрупи   ЗареєструватисьЗареєструватись 
 ПрофільПрофіль   Увійти, щоб переглянути приватні повідомленняУвійти, щоб переглянути приватні повідомлення   ВхідВхід 

Падіння

Нова тема   Відповісти    Велоклуб НТУУ "КПІ" VЕЛОКС -> Безпека
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
AL13
Site Admin

Вік: 26

ПовідомленняНаписане: п'ятниця квітня 27, 2007 20:04    Тема повідомлення: Падіння Відповісти цитуючи

Мабуть кожен з нас хоч раз у житті падав з велосипеда. Для когось це було просто смішно, а для когось закінчилось неприємністю.
Якщо вам є, що сказати – кажіть. З якої причини відбулось падіння, як можна було його уникнути.
Tin-tin
*

Вік: -7989

ПовідомленняНаписане: п'ятниця квітня 27, 2007 20:29    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ну что ж, могу начать со своего недавнего падения на покатушке "Днепровские кручи"

Для этой покатухи характерно движение в потоке (в колонне) при довольно большой скорости.
В прошлом году я ездила на неё, все было ок, т.к. уровень подготовки был нормальный. Этой весной, после зимней спячки, я решила попробывать поехать, как потом поняла - физической силы было мало.
Проехав километров 30 я стала отставать и вываливаться из группы. Мне помогал Tigor, подталкивая сзади за седло.

Расстояние между участниками движения было около полуметра, скорость - 42 км/ч.

Впередиедущий вильнул, притормозил, в этот момент я немного отстала и меня подтолкнул сзади Тигор, я притерлась: руль вывернулся и я полетела вперед и на левый бок на трассу. За мной через руль вылетел Тигор, за ним - Олег (AL13).

Хорошо, что в этот момент нас не обгонял никакой автомобиль, а то могла бы быть трагедия Sad

Результат: поцарапана рама, ручка руля, погнута перекидка, тросик, на заднем - восьмерка. У меня шок, ободран локоть, пальцы, мелкие синяки и сильная травма правого бедра (ударилась об руль).
Большая гематома, скопление крови в мышце и тканях, в последствии с хирургическим вмешательством.

Как можно было избежать:
1. Перед поездкой больше тренироваться, чтоб не отставать.
2. Быть более внимательным при езде в группе.
3. Впередиидущему - не вилять и держать ровный темп.

Выводы:
1. Не ехать в серьезную покатушку, если чувствуешь, что физически не совсем готов.
2. Не пренебрегать защитой (да-да, шлем - дело хорошее!).
3. Возить с собой аптечку с обезбаливающим, жгутами, перекисью, и т.д. (запаски были у всех, а вот жгута и бинтов не было)
4. Не ездить в одиночестве (если б я тогда была одна - не знаю что б и делала, а так ребята мне очень помогли, за что им большое человеческое спасибо)
5. После травмы как можно раньше обратиться к врачу (а я только на 4 день пошла, всё думала, что фигня, пройдет скоро, а становилось только хуже)
Grey

Вік: 21

ПовідомленняНаписане: п'ятниця квітня 27, 2007 21:40    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Tin-tin написав:
Ну что ж, могу начать со своего недавнего падения на покатушке "Днепровские кручи"....

Были, видели, принимали участие. Правда я отделался лёгким испугом и незначительной царапиной левого бедра. Было бы хуже еслиб был без шлема
А сколько потом запчастей от разных великов по дороге валялось....
Останній раз внесено зміни: *** (субота лютого 31, 2257 25:89), редаговано 99999999.99 раз
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
AL13
Site Admin

ПовідомленняНаписане: субота квітня 28, 2007 13:28    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Самое серьезное мое падение произошло прошлой весной. Тогда я только начинал серьезно ездить и еще не свосем чувствовал дорогу.

Шел небольшой дождь, я выезжал из Киева в направлении Житомира. Падение произошло уже на выезде из города, там где начинается крутой спуск. Еще в районе Святошино я зачем-то сел на хвост маршрутке, «поймал шару». Скорость конечно была немалой (больше 50), но я не чувствовал опасности. В результате, когда маршрутка резко затормозила, я просто не справился с управлением. Несколько раз меня перевернуло каждый раз ударяя об асфальт, велосипед ушел в другом направлении. Импульс был таким огромным, что я ничего уже не смог сделать. Единственое, что меня спасло – то, что я успел удачно сгруппироваться и распределил удар равномерно. Больше всего досталось локтям и коленям. Как ни странно, остальные части тела избежали коллизии.
Как только я остановился и обрел равновесие, я кинулся к велосипеду и буквально вырвал его из под колес дальнобойщика.
Don't try this at home! Это был уникальный случай: ни я ни велосипед почти не пострадали. После падения я нашел силы продолжить путь и проехал еще около сотни км. Но с тех пор я всегда соблюдаю следующие правила:

1) всегда надевать шлем;
2) не ехать на большой скорости в дождь в транспортном потоке;
3) никогда не садиться на хвост малогабаритному транспорту;
3) никогда не садиться на хвост в дождь;
4) при езде за «шарой» держаться в полутора метрах сзади на уровне правого колеса (хотя лучше воздержаться от шары вообще);
5) при падении пригнуть голову к туловищу, и сгуппироваться: ноги и руки держать полусогнутыми ближе к телу, но не вплотную.

Ни в коем случае нельзя выставлять руки и ноги, чтобы остановить вращение во время падения. Напротив, силу удара следует распределить равномерно.
Дварф
*

Вік: -7989

ПовідомленняНаписане: субота квітня 28, 2007 14:06    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Самое глупое падение было на следующий день после сборки стартона.
Так как я к шоссейнику тогда не привык ещё, то отвлёкся, когда переключал передачи(манетки на раме), и притёрся к бровке сразу после спуска с моста метро, скорость было около 30, я дважды притёрся, успел скинуть скорость км на 10, и тогда упал на бровку.
Велик не пострадал т. к. совецкий ,я же отделался порванной штаниной рейтуз.

Вывод - не отвлекайся, и не притирайся к бровкам(вообще ни к чему не притирайся!!!), и всё бу ок.

"нажраццо"-чисто шоссейный термин.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail Відвідати сайт учасника
mylove

Вік: 25

ПовідомленняНаписане: понеділок квітня 30, 2007 23:01    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Додам і я трохи статистики падінь.
Всього у мене було два серйозних падіння.
Перше.
На тому ж таки шосе для всіх. Їхали в групі з п’яти велосипедистів. Три шосейники і два МТВшники, один з яких – я. Трохи відстали від пелетону через те, що був прокол в одного з шосерів. І доганяли… йшли весело, 35-38 км/год зі змінами кожні 2-3 км.. Весело так йшли, майже догнали. Приблизно на тій самій ділянці де впала Tin-tin… Перший шосейник показав рукою яму і сам жеш в неї і потрапив.. я тоді в групі йшов останнім. Всі ті хто був за впавшим дали трохи вліво і об’їхали його, але при цьому трохи загальмували. Тому утворилась така ніби стіночка з велосипедистів, як при боковому вітрі. Ця стіночка загородила мені всю дорогу. І я, через брак досвіду, втопив гальма на повну.. і це на сліковій гумі і швидкості понад 35 км/год… В результаті вел розвернуло боком і я полетів на живіт і руки. Коли опинився на землі, то побачив, що на нас їде вантажівка… швиденько схопив свій вел і перетащив на узбіччя. Травм серйозних в мене не було, просто шкіру трохи подер і ще футболку. Цьому завдячую шолому, на якому залишились гарні сліди, ще за рахунок рукавичок захистив долоні. Шосейник той добряче вдарився головою, бо їхав без шолому. Але ми трохи посиділи, попили водички.. Потім разом доїхали до Халеп’я і розвернулися до дому, дивитися Чемпіонат Світу з футболу Wink)
Я міг би не впасти, якщо б не так різко гальмував або не гальмував взагалі. Треба було теж дати трохи вліво і об’їхати. А я цього не зробив, бо був ще не достатньо досвідченим для їзди в групі. Висновок: треба тренуватися їздити в групі та сидіти на колесі. Також необхідні навички для того, аби цю групу вести та вміло очолювати. Отже, тренуватися, тренуватися і ще раз тренуватися.

Друге падіння.
Було це в день Байк ту Ворк, минулого року. Їздив я в ПДН, відвозив нашій Даринці диск з фотографіями. Потім почався гарний дощик і вітер. Було вже темно, а освітлення на велі в мене не було. Їхав я до дому через Рибацький острів. А там будувалась заправна станція. Коли я до неї під’їжджав, то в мене задзвонив мобільний. Я вирішив взяти слухавку… Коли підвів очі, то побачив перед собою цеглину на дорозі. Далі все як в анекдотах: політ на спину через кермо. Ще й отримав від власного вела по голові, бо він мене потім догнав.
Проблема була в тому, що я їхав досить швидко, приблизно 30 км/год, вже в темноті, під дощем, на сліках, ще й без освітлення. В такому випадку найголовнішу роль зіграла моя неуважність, але б і гальма не допомогли б. Цікаво те, що працівники заправної станції, біля якої я впав, стояли віддаль і реготали, коли все це бачили… От мені цікаво, звідки та цеглина на дорозі взялася? Але врятував мене шолом. На ньому гарний такий слід залишився… Люди, треба їздити в шоломі! Я з того часу без нього жодного разу не виїжджав на дорогу.

Ще пару разів забував відстібувати автомати.. але то було двічі, спочатку, поки не звик до них.

От начебто все. В цьому році поки без падінь.
mylove

ПовідомленняНаписане: понеділок квітня 30, 2007 23:15    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Tin-tin написав:
За мной через руль вылетел Тигор, за ним - Олег (AL13).

Олег впав через мене. Бо ми йшли трохи позаду тієї аварії, поруч з узбіччям. Перед нами декілька МТВшників, які дуже різко загальмували. У нас шосейні гальма так не можуть різко гальмувати, тому ми спробували об’їхати тих "гальмуючих" справа. Для мене вистачило місця на твердому грунті, а Олега я зіштовхнув плечем в кювет... Добре, що він не зазнав серйозних ушкоджень.
Але з того часу я у МТВшників на колесі намагаюся не сидіти взагалі, бо вони - "гальмівники" )) Просто при будь-якій небезпеці починають топити гальма з характерним свистом. При цьому забувають, що їдуть в групі і позаду їде інший велосипедист.
Перед Олегом я вибачився. Але хіба то допоможе?

В групі застосовувати гальма ЗАБОРОНЕНО!
!!!Timer!!!

ПовідомленняНаписане: неділя травня 06, 2007 00:48    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Моє падіння було не дуже болісним, та пам"ять існує досі:
Коли їхали на "На веле на роботу" (це було рано вранці), то при мокрому асфальті (машина помила асфальтомийна) і перетині трамвайних рейок при виїзді з вулиці електриків на набережно-хрещатицьку, підковзнувся на мокрих рейках і полетів сторчака... Сам не постраждав, велик теж, але протер на джинсах коліно (так, я був у джинсах), (хоча якби я був у шортах, було б не приємніше)))), так шо отак ..... Не знаю, який з цього мона зробити висновок, але будьте уважні при перетині будь-яких колій!!!!!!!

А, ще.... З Яріком ( К2 ) каталися в хатьянівку, і при перемиканні передач цеп зіскочила, я по інерції різко крутнув ногою, вона зісковзнула і я коліном ( я був у шортах ) потерся об передній протектор, не страшно, та все ж доволі неприємно.... Всьо
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відвідати сайт учасника
K2
**

ПовідомленняНаписане: вівторок травня 29, 2007 14:43    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

моє падіння було доволі веселим.Сергій вже писав про нього але я розповім подетальніше.
Коротше їхали ми втрьох Київ-Кагарлик-Київ ну і десь там на підйомі я побачив вантажівку - Зіл ну і думаю як містер Бін почеплюся за неї і обжену на підйомі Сергія.І тут що ви думаєте зі мною трапилося?)))Та дуже весело мене просто потягнуло до асфальту,добре що хоч лівий контакт вистібнув в останній момент а то б витирав асфальт ж...ою але на щастя се обійшлося,я поковзав по асфальту чобітьми і велом) шкода його трішки( але все добре я не постраждав,добре що машини,які їхали ззаду зупинилися,а то б мене задавили, і це все було на швидкості близько 15 км/год.Смішно,але міг бути й інший кінець,так що краще не дуріти на дорогах)))
@kela
Новачок

ПовідомленняНаписане: субота червня 30, 2007 11:03    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Додам і від себе, оскільки зараз відхожу після недавнього падіння.
Цієї весни купив новий вел і випробовував. Вилетів на швидкості з-за повороту і не одразу помітив, що дорогу перекрито стовпами (від машин).Нові гальма...швидка реакція...і я вже лечу кувирком через руль. Приземлився не дуже вдало: розірвало ключичний суглоб, здер пів спини, лікоть, і трішки вдарився головою(був без шолома). Приземлився за декілька см від тих-то стовпів.Rolling Eyes
Перша думка - що там з велосипедом Smile; друга - що це за кістка стирчить під шкірою :? Забрала швидка...літо пропало. Sad
Звичайно добре, що не пошкодив башню і не вліпився в перекриття
choopa
Site Admin

ПовідомленняНаписане: неділя липня 01, 2007 20:33    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Сегодня спешил вернутся с дачи домой, решил срезать через лес т.к. опаздывал, ехал быстро, лесные тропы знаю хорошо но дорога через лес очень извилистая + начался непредвиденный мною дождик, и тут я на скорости 30-35 вылетаю из поворота, и как оказалось въезжаю в грязь оставшуюся после высохшей лужи, дальше понятно, колесо проскользило и вел улетел в сторону я в другую, итог велез грузный как черт (главное вел целый, только грязный), сейчас стираюсь, отмываюсь

вывод: как говорит народная пословица "Поспешишь - людей насмешишь", в моем случае так и получилось, потому что прошлось глязнючим ехать еще километров 30, встречавшиеся мне велосипедисты шугалались и уступали дорогу, люди долго провожали глазами
Jogger.
Гість

ПовідомленняНаписане: п'ятниця серпня 03, 2007 11:32    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Почитав тему и вспомнив свои "полеты" и жизненные ситуации, делаю выводы:
Все как у автомобилистов. Если соблюдать ПДД - в аварию не попадешь. Конечно, при условии выполнения правил и другими участниками дорожного движения.
По статистике, около 95% ДТП происходит из-за несоблюдения ПДД. 5% - по не зависящим от водителя причинам (например, вышли из строя тормоза). Хотя я считаю, что это тоже нарушение правил. В самом деле, ну чего ехать, зная что тормоза не надежные? Или, например, ехать быстро в гололед, etc.

Как должно поступать, наверняка все знают.
Velox
Догори
apolon4ik
Новачок

ПовідомленняНаписане: вівторок травня 06, 2008 22:29    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Це навіть падінням назвати тяжко, але все-таки урок я звідти отримав.
Діло було так. Їду я по проспекту Перемоги, швидкість близько 40км/год. На зупинці спокійно стоїть маршрутка, бувши на відстані близько 50 м помічаю що вона на мене не реагуючи так само спокійно вирулює на проспект. Часу зупинитися вистачає, я пригальмував десь до 30км/год. Але маршрутка дуже повільно виїжджала, я прийняв рішення обійти її справа і тут була основна помилка, відразу за нею стояла припакркована ДЕО, діватися нікуди, зажав гальма, і десь на швидкості 10км/год врізався в це ДЕО. Зі мною і з велом нічого не скалося, думав аби власника АВТО не було на місці, впринципі авто теж не постраждало, але крику було б.
Мораль така, перш ніш обходити когось справа, треба скинути швидкість до мінімуму, а то рабтом там припаркована ЛАМБОРДЖИНІ із власником в салоні
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення
!!!Timer!!!

ПовідомленняНаписане: середа травня 07, 2008 09:15    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Обгін справа заборонено, і хто цього не знає, тому краще на дорогу не висовуватись.
Alexey750
moderator

ПовідомленняНаписане: середа травня 07, 2008 10:38    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

2 apolon4ik
Rolling Eyes
был когда-то со мной почти такой же случай... въезжаю накатом на горку, ну т.е. скорость не очень уже большая, где-то 20, и пока замешкался с переключением манеток и вглядыванием под себя "шо ж оно зараза цепь не перекидывает", - подымаю глаза - и уже вижу перед собой большой такой зад крутого джипа! Ну то есть остается всего пару метров, тормозить уже нету смысла - ну я так смачно впечатываюсь в его запаску на его кенгурятнике, аж заднее колесо подскочило...
Хозяин машины тихо и мирно сидел в ней, пока не услышал глухой стук и легенькое пошатываение своего авто... - это был я! Выйдя из машины он был ошарашен больше меня, посему я просто был счастлив, что его запаска смягчила удар, и никто никаких вмятин, царапин, травм не получил.
Он там что-то попытался пробубнеть типа: "ээ,... ну ты там че совсем что ли,... гляди че ты делаешь..." - я быстро извенился, поместил обратно свою задницу на седло, и быстро его объехал слева... и только последующие сотню метров приходил в себя от такой нелепой ситуации.
Мораль: нефиг ехать с опущенной головой!
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Відіслати e-mail
Maxim

ПовідомленняНаписане: середа травня 07, 2008 11:51    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Alexey750 написав:
2 apolon4ikМораль: нефиг ехать с опущенной головой!

Да, золотое правило. Кроме того это же касается и поворачивания головы чтобы посмотреть "а шо ж там сзади". Ибо пока туда-сюда повернешь спереди уже может появиться непонятно откуда взявшаяся машинка. Собственно, заметив сию тенденцию срочно купил зеркало заднего вида Smile

ПовідомленняНаписане: п'ятниця травня 09, 2008 00:38    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

apolon4ik написав:
...На зупинці спокійно стоїть маршрутка... ...рішення обійти її справа... ...врізався в це ДЕО

Виявляється - класична ситуація. Rolling Eyes Мій колишній однокласник, з яким я досі кружляю по Рівненщині, розповідав з два тижні тому: "Рух доволі інтенсивний. Спустився вниз, набрав достатню швидкість, і тут із зупинки починає маршрутка вирулювати. Я ж не знаю що водій вранці пив, і вирішую обминути його зправа. А там відразу ж припарковане новеньке Шевроле Авео. Коротше, я його відчутно подряпав. Виліз водій (дуже сварився Mad й хотів 250 уё) и викликав покемонів. Ті приїхали, подивилися, сказали щоб я через день прийшов і сплатив 17 грн. за оформлення ДТП. Справа в тому, що паркуватися на зупинках заборонено. Зі мною та моїм велом нічого."

А обгін справа то страшна штука будь-де і будь-коли. Twisted Evil
Мало сам не поцілував "ауді" в квітні. Не зміг відразу розпізнати її маневри на невеличкій вуличці - виявилося водій (без всяких комплексів і поглядів у дзеркало) плавно перепарковувався по діагоналі від сусіди до себе. Embarassed
Grey

ПовідомленняНаписане: субота квітня 03, 2010 10:54    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

2 недели упал с велосипеда. Результат необычный даже для травматолога. Перелом правой лопатки. Причина банальная: большая скорость, мокрый асфальт и поворот. Не устаю благодарить изобретателя шлема. Без шлема у меня минимум было бы сотрясение. А так отделался многочисленными ранами, ссадинами и переломом. Но теперь ума я думаю мне добавилось.
Останній раз внесено зміни: *** (субота лютого 31, 2257 25:89), редаговано 99999999.99 раз
Догори
Maxim

ПовідомленняНаписане: субота квітня 03, 2010 11:18    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Shocked Залечивай раны и айда кататься АККУРАТНО.
moderator

ПовідомленняНаписане: субота квітня 03, 2010 15:13    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Сережа, ну ты конечно, мастаак. Выздоравливай Wink
Dmitriy
*

ПовідомленняНаписане: понеділок квітня 05, 2010 10:14    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Поправляйся Сергей! А какая резина была?
Догори
Grey

ПовідомленняНаписане: понеділок квітня 05, 2010 13:46    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

ну я на шоссере своём был. а там только маленькие канавки для отвода воды, а так слик
Догори
Myshenya

Вік: 22

ПовідомленняНаписане: середа квітня 07, 2010 17:03    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

О, Грей, а мені через десяті вуха доповіли про падіння нашого велоксовця, поки тебе вичислила, згадала всіх наших людей. Ну, поправляйся швидше, нас і так мало, без тебе ніяк Wink
Grey

ПовідомленняНаписане: середа квітня 07, 2010 19:43    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Спасибо за сочувствия. Я очень хочу как можно быстрее выздороветь.
Догори
mylove

ПовідомленняНаписане: середа квітня 07, 2010 21:55    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

взагалі-то типова травма для шосейника..
спиці, болти хоч не ставили?

Grey

ПовідомленняНаписане: четвер квітня 08, 2010 06:19    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ні, навіть гіпс не накладали. Тільки от я вже третій тиждень ходжу з підв'язаною до шиї рукою
Догори
Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Велоклуб НТУУ "КПІ" VЕЛОКС -> Безпека Ваш часовий пояс: GMT + 2 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі
дизайн-студия createc